Doe zelf de basis! Download de gratis SEO checklist

20 vragen die je moet beantwoorden voor een goed converterende landingspagina

door | mrt 14, 2022 | SEO

Power SEO logo robot

Een sterk converterende landingspagina helpt mensen begrijpen wat je product doet en waarom ze er zich druk over moeten maken. We bouwen al een tijdje landingspagina’s met zijn allen en er is een patroon vastgesteld dat werkt. Wijk niet af van dit patroon tenzij je een goede reden hebt. Bewaar de mooie sliders en afbeeldingen etc. voor de rest van je marketing uitingen.

Wat doe je?

Is het voor een kind eenvoudig te begrijpen wat je product doet op basis van je kop?

Is het in je kop duidelijk voor wie je product bedoeld is?

Legt je ondertitel in tien woorden of minder uit hoe je product zijn beloften vervult?

Bevat je landingspagina een screenshot, demo, of voorbeeld van wat er aangeboden wordt?

Waarom zou ik er iets om geven?

Legt je landingspagina nadrukkelijk uit wat je product kan doen voor je klant? Dus voordelen in de eerste alinea en géén eigenschappen van het product.

Legt de tekst duidelijk uit welke voordelen je product heeft ten opzichte van andere bestaande oplossingen?

Bevat de tekst indrukwekkende statistieken die het nut of de populariteit van het product samenvatten?

Bied je iets gratis aan op uw landingspagina om de klant mee te krijgen in een langere relatie?

Waarom zou ik je geloven?

Toont je landingspagina bewijs van de voordelen (zoals praktijkvoorbeelden) die je belooft?

Toon je duidelijk pictogrammen/afbeeldingen om de veiligheid en beveiliging van gegevens die de gebruiker verstuurd te garanderen?

Bevat je landingspagina reviews (of logo’s) van bestaande klanten?

Is je landingspagina HTTPS beveiligd?

Bied je landingspagina een garantie of terugbetaling?

Gaat je landingspagina in op de meest voorkomende bezwaren van mensen?

Waar beginnen we?

Bevat je landingspagina 1 enkel aanbod waaruit bezoekers kunnen kiezen? Als je meerdere aanbiedingen hebt, kun je overwegen meerdere landingspagina’s te maken, zodat elk aanbod relevant en doelgericht is.

Staan je call-to-action, headline en belangrijkste voordeel dicht bij elkaar? Probeer de bezoeker te begeleiden door belangrijke elementen naast elkaar te plaatsen op de landingspagina.

Staat je call-to-action boven de vouw van de pagina? Om te voorkomen dat bezoekers niet naar beneden scrollen, kun je proberen je call-to-action boven de vouw van de pagina te plaatsen.

Zoals je hieronder ziet kan het nog veel beter op PowerSEO wanneer ik dit schrijf.

Call to action kan beter op powerseo

Is je call-to-action duidelijk op (letterlijk) 10 stappen van het scherm (grootte, kleur, contrast)?

Begint je call-to-action met een werkwoord en beschrijf je wat er vervolgens gaat gebeuren (Proefperiode starten, Prijzen bekijken, Op een wachtlijst komen)? Een tekst met wat er gaat gebeuren en waarom op de call-to-action maakt het makkelijker voor de bezoeker om een reden te bedenken om erop te klikken.

Heeft je landingspagina minder dan drie uitgaande links? Idealiter zou een landingspagina geen externe links moeten hebben, zodat een bezoeker niet wordt afgeleid.

Is je landingspagina een 1 stap pagina? Landingspagina’s met één stap werken veel beter in vergelijking met landingspagina’s met meerdere stappen om te kopen. Dus van de landingspagina naar betalen of welke actie je ook maar verlangt van de bezoekers is het beste.

Linkbuilding prijzen

Links naar je site geven een signaal aan Google af dat jouw site relevant is voor je onderwerp. Het is dus een grote factor om hoog te komen in Google. PowerSEO bouwt kwaliteit links in eigen beheer. Dus geen concurrenten op dezelfde pagina! Nooit!

Locatie en Contact

PowerSEO
Cantaart 11
9291 AK Kollum

06-22449127  (Alleen whatsapp)

Info@powerseo.nl

Wie is PowerSEO

PowerSEO is een merk van VDMmarketing. Al meer dan 10 jaar ervaring in SEO met bewezen methodes. Met dank aan Zelfranken voor theorie over Linkbuilding.

Eva Wentink
Eva Wentink
14:42 24 May 22
Bert biedt veel tips en mogelijkheden om de SEO van je website te verbeteren. Helemaal top!
Didy Wittmer
Didy Wittmer
10:31 20 May 22
Bert weet waar hij over praat. Hij is zeer behulpzaam en ik heb dan ook al veel aan zijn tips gehad.Hij legt zaken op... een duidelijke manier uit, waardoor het voor iedereen begrijpbaar is.PowerSEO is dan ook zeker een aanrader!lees verder
Ingwer Luken
Ingwer Luken
07:22 17 May 22
Zeker een aanrader als je op zoek bent naar goed advies. Bert heeft veel verstand van SEO en heeft mij al heel veel en... goed geholpen. Ook zijn facebook groep is superhandig voor gratis tips om je webshop beter te maken met veel behulpzame leden.lees verder
Tim van Iersel
Tim van Iersel
16:43 11 Jan 22
Handige SEO tools 👍
Jeanne Grobler
Jeanne Grobler
14:31 01 Jan 22
Bert van der Meer heeft mij op een eenvoudige wijze geholpen met een zoekwoord opdracht. Dit was voor mij echt een... eye-opener. Hoe kun je op een eenvoudige wijze hoger in Google kan komen. Bedankt Bert ik ga er mee aan de slag.lees verder
Bianca Jansen
Bianca Jansen
18:06 12 Dec 21
Ik kan power seo absoluut aanraden. Je krijgt waar je om vraagt. Bert is zeer betrokken en behulpzaam. En naast zijn... werkzaamheden is er ook de nog de facebookgroep die zeer actief is, en waar je dagelijks waardevolle informatie uithaalt. Power seo is de beste keuze als je geheel of gedeeltelijk de seo wil uitbesteden.lees verder
Artisan Gifts
Artisan Gifts
12:13 12 Dec 21
De SEO technieken van dit bedrijf zijn zeer vernieuwend en een absolute aanrader!
Hanneke Joosen
Hanneke Joosen
10:30 13 Nov 21
Door Bert boek ik aanzienlijke resultaten. Op diverse zoekwoorden ben ik omhoog geschoten. Aanrader dus en een fijne bent... met een zeer waardevolle Facebook groep.lees verder
Volgende beoordelingen
js_loader