Lokale SEO

Lokale SEO (Vindbaarheid in nabije omgeving)  is een cruciaal onderdeel van lokale marketing. Het helpt om de ranking in zoekmachines te verhogen voor lokale zoekwoorden en brengt meer verkeer naar uw site.

Enkele voordelen van lokale SEO:

  1. Hogere lokale rankings op Google
  2. Meer relevante en gerichtere bezoekers
  3. Een hoger conversie percentage (het levert meer opdrachten op)
Power SEO logo robot

Meer informatie over lokale SEO

Verhoogde Lokale Rankings op Google door lokale SEO optimalisatie

Als lokale SEO gedaan is, zal je site meer lokaal verkeer gaan aantrekken. Je zult ook een toename zien van verkeer van plaatselijke zoekopdrachten die meer relevant zijn voor je bedrijf. Dat betekent dat meer potentiële klanten je site zullen bezoeken en interactie met je bedrijf zullen hebben!

Er zijn veel voordelen aan lokale SEO. Het kan helpen om lokale rankings te verhogen, meer verkeer naar je website te brengen, en een hoger conversiepercentage te creëren voor omzet van lokale zoekopdrachten.

Lokale zoekresultaten: Meer gerichte lokale bezoekers op je website met seo

Als je gerichte bezoekers op je website krijgt dan wordt het voor jou een stuk gemakkelijker om ze in klanten om te zetten. Dit zal gebeuren omdat lokale SEO je website zichtbaarder en relevanter maakt voor plaatselijke zoekers, wat betekent dat ze ook echt zoeken naar wat je nu te bieden hebt. Dat soort relevante informatie is goud waard voor iemand die op zoek is. Daarom is lokale SEO of lokale zoekmachine optimalisatie ook zo belangrijk.

Wanneer mensen online zoeken doen ze dat meestal door iets in te typen als “Timmerman Amsterdam”. Dit zijn een lokale zoekresultaten. Door jezelf zichtbaar te maken met lokale SEO zal de kans dat je een opdracht krijg via zo’n zoekopdracht vele malen hoger worden dan wanneer je niet zichtbaar bent of je richt op een generieke zoekopdracht zoals “timmerman”. Iemand in Limburg zal niet snel een timmerman uit Amsterdam inschakelen.

In de lokale zoekresultaten vind je lokale bedrijven, wat betekent dat je website concurreert met soortgelijke websites om de aandacht van een bezoeker te krijgen en hem op zijn link te doen klikken. Dit gebeurt als ze zich ook op de plaatselijke potentiële klant richten! Om te concurreren heb je lokale SEO van PowerSEO nodig.

Lokale Zoekmachine optimalisatie: Een hoger conversie percentage

Als je lokaal gevonden word dan word je conversie percentage ook hoger. We spreken over een conversie als bijvoorbeeld iemand contact opneemt via je website of als je iets verkoopt. Dit is volledig afhankelijk van wat jij wil dat ze doen. Als je Lokale SEO laat doen door PowerSEO dan stijgt je conversie percentage en krijg je meer lokale klanten.

Dit komt omdat lokale zoekresultaten meestal hoger in de organische ranglijsten staan dan ze zonder lokale SEO zouden staan. Omdat lokale zoekers vooral naar lokale bedrijven kijken, kun je hiervan profiteren door ze te geven wat ze willen zien: een lokaal bedrijf dat ook nog eens relevant is voor hun behoeften!

Lokale SEO is een investering in lokale vindbaarheid

Normaal gesproken verdient lokale SEO zich dubbel dwars terug. Vaak is na de opstartperiode van 3 maanden een veel lagere inzet nodig om de ranking in de zoekmachines te behouden.

Geef uw lokale concurrenten het nakijken en begin vandaag nog met local SEO.

 

 

 

Betere lokale vindbaarheid in Google maps door SEO

Lokale SEO is een concurrerend veld dat moeilijk kan zijn om te navigeren. Je hebt verschillen in Lokale SEO want enerzijds heb je je eigen website maar moet je ook denken aan Google Mijn bedrijf. Lokale SEO draait namelijk niet alleen om vindbaarheid van je eigen site maar ook van je vermelding op Google mijn Bedrijf. Ze vullen elkaar aan zodat je bedrijf als entiteit bekend staat binnen Google.

Je lokale zichtbaarheid is pas optimaal als je voor de lokale gemeenschap vindbaar bent op zowel Google mijn bedrijf als in de lokale resultaten in Google. Het beste vindbaar in google maps ben je door in de top 3 te komen bij een lokale zoekopdracht. Dit heet de ‘local pack’ of ‘snackpack’.

Lokale Search engine optimization (seo)

Bij lokale zoekresultaten staan lokale bedrijven die ook gericht zijn op lokale organische resultaten. Dit doen ze door een fysieke locatie te hebben in de buurt maar ook door een relatie te hebben met lokale zoekers. Zo kan deze lokale zoekintentie gemakkelijk omgezet worden in klanten. Lokale SEO is essentieel om concurrerend te blijven en vaak verdiend het zichzelf dubbel terug als een bedrijf in local search te vinden is.

Lokale SEO en mobiele apparaten

Lokale seo of zoekmachine optimalisatie kan u ook helpen bij het vinden van je bedrijf op mobiele apparaten. Het is belangrijk om op mobiele apparaten voor te komen in de zoekresultaten omdat klanten die dichtbij je bedrijf zijn anders naar de concurrentie kunnen gaan omdat je bedrijf simpelweg niet vindbaar is of niet word aangeraden. Dat begint al door de NAW gegevens van je bedrijf te vermelden op je eigen website maar natuurlijk ook met een vermelding in Google mijn bedrijf.

Rankingfactoren voor lokale SEO die Google gebruikt

– Backlinks naar uw eigen site van andere websites

– Relevantie van de inhoud en online bedrijfsinformatie

– Positieve reviews op Google mijn bedrijf vanuit een bepaalde regio

– Foto’s van uw bedrijf op uw eigen site maar ook op Google mijn Bedrijf

– Bedrijfsvermeldingen op andere sites zoals de telefoongids en yelp

– Bedrijfsnaam en producten

– Lokale krant of lokale kranten adverteren

Door deze rankingfactoren voor lokale seo te optimaliseren kan google makkelijker bepalen dat je bedrijf moet voorkomen in de lokale zoekresultaten. Dit maak dat je bedrijf beter zichtbaar is en er meer klanten naar je winkel komen omdat ze zoekopdrachten gebruiken in combinatie met de regio waar je bedrijf zich bevind.

Locatie en Contact

Cantaart 11
9291 AK Kollum

06-22449127  (Alleen whatsapp)

vdm@vdmmarketing.nl

Wie is PowerSEO

PowerSEO is een submerk van VDMmarketing. Al meer dan 10 jaar ervaring in SEO met bewezen methodes. Met dank aan Zelfranken voor theorie over Linkbuilding.