De beste SEO-optimalisatie tool (betaalde tools en Gratis SEO tools)

Het kiezen van handige tools voor SEO is een belangrijke beslissing voor elk bedrijf wat online onderneemt. Het kan moeilijk zijn om de beste SEO-optimalisatie tool te vinden want er zijn veel tools beschikbaar, maar er zijn een paar dingen die u in gedachten moet houden bij het maken van uw uiteindelijke beslissing. Bijvoorbeeld, zoekmachine optimalisatie tools hebben verschillende functies en prijzen.

Je moet ook nadenken over hoeveel tijd elke SEO-optimalisatie tool zal nemen om al het werk op je site te doen. Dus welke SEO tool is geschikt voor jouw SEO check? Deze blogpost zal een aantal van de meest populaire SEO-tools die vandaag beschikbaar zijn bespreken, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen! Bij PowerSEO gebruik ik deze verschillende SEO-tools ook. Daarom vind ik dit de beste SEO software.

Rank math voor zoekmachine optimalisatie en on page optimalisatie

Met SEO-hulpmiddelen zoals Rank Math (een WordPress plugin) kun je je WordPress site optimaliseren voor SEO, zonder enige kennis van SEO of coderen. Met Rank Math’s slimme SEO-functies kun je je Googleranking in enkele minuten verhogen zodat je online marketing vrij goed zit wat het onpage gedeelte betreft. In Rank Math zitten de volgende zaken al ingebakken:

 • Title tag aanbevelingen
 • Meta beschrijving aanbevelingen
 • SEO-trefwoord onderzoek hulpmiddelen en analyse
 • SEO-prestatie aanbevelingen
 • Schema generatie
 • Interne linksuggesties
 • 404 detectie (als een pagina niet meer bestaat)
 • Redirection
 • Rank tracker
 • Nieuwe zoekwoorden suggesties zoals je gewend bent in de Google keyword planner
 • integratie met Google Search console
 • Werkt met Nederlandse zoekwoorden

Zoals je ziet, heeft Rank Math nogal veel ingebakken qua zoekmachine optimalisatie en daar komt bij dat de prijs niet al te raar is voor iemand die gewoon wat aan SEO wil doen, maar de hele theorie er achter graag over laat aan een tool die dit van je overneemt. Nog een groot voordeel van Rank Math is dat je je WordPress installatie niet hoeft te verlaten om er gebruik van te maken. Als je dus met je site bezig bent dan kun je je on-page optimalisatie ook gelijk regelen.

Natuurlijk is een tool zo goed als de gebruiker. Als je denkt dat je met Rank Math een knop hebt die je aan kunt zetten en dan op nummer 1 komt dan kom je bedrogen uit. Je moet er nog steeds veel aan doen om echt een goede ranking in Google te krijgen. Maar nu is het begrijpelijk wat je moet doen om een betere positie in Google te verkrijgen qua interne factoren op je site.

Rank Math valt onder zowel de gratis seo Tools als de betaalde seo tools. De gratis versie van Rank Math is een prima startpunt. Als je een serieuze site hebt wil je de betaalde versie hebben vanwege de vele uitbreidingen die Rank Math bevat.

Download Rank Math

Screaming Frog SEO spider

Screaming Frog valt onder technische seo tools en is zowel verkrijgbaar in een gratis variant (tot 500 pagina’s) als betaald. Je vindt met Screaming frog vooral technische problemen op je site.

Screaming frog SEO spider is het SEO-gereedschap dat je nodig hebt het website analyseren overzichtelijk te maken. SEO is niet alleen SEO. SEO gaat over het hebben van een volledig geoptimaliseerde website met een optimale gebruikerservaring. Screaming Frog is een geweldige oplossing waarmee je je website kunt crawlen en alle technische SEO-problemen kunt vinden die klein zijn, maar in de toekomst grote problemen kunnen veroorzaken.

Kleinere SEO-problemen kunnen dingen zijn als dubbele meta description, dode links, en te lange paginatitels. Het is belangrijk om deze op te lossen, want als Google in de toekomst je site opnieuw crawlt, zullen ze, maar een of twee van deze problemen op je site zien (als ze er al zijn). Dit werkt in je voordeel als je in zoekmachines rankt, want als je site optimaal werkend is dan kan de spider van Google je site met gemak bekijken, waardoor je een misschien wel een geweldige plaats in de zoekresultaten krijgt.

Als je serieus met SEO bezig bent en de technische structuur van je website is belangrijk voor SEO, dan is dit gereedschap onmisbaar om je site te optimaliseren. Het crawlt je hele website vaak in minuten en daarna kun je conclusies trekken!

Download Screaming Frog (alleen windows)

 

SurferSEO

SurferSEO is een SEO-tool die vooral handig is om de tekst op een pagina of blogpost te analyseren en te kijken hoe relevant je tekst is voor het zoekwoord wat je probeert te targetten. SurferSEO analyseert de tekst op je pagina en geeft je inzicht in hoe je betere teksten kunt schrijven die meer bezoekers trekken omdat het voor zoekmachines gemakkelijker zal zijn te begrijpen waar een pagina of bericht over gaat.

SurferSEO laat je zien welke trefwoorden het belangrijkst zijn en hoeveel woorden per SEO-trefwoord gebruikt worden. Dit SEO-gereedschap helpt ook met metatags, koppen, onderkoppen enz., zodat de tekstinhoud voor SEO geoptimaliseerd kan worden zonder er zelf al te veel inzicht in te hebben. Deze betaalde SEO-tool kijkt naar de woorden die de top 10 gebruikt en raad dus aan hoe vaak een bepaald woord op een bepaalde pagina moet voorkomen zodat Google kan zien dat je tekst relevant is voor het zoekwoord.

De volgende tools heb je tot je beschikking als je SurferSEO koopt:

Content editor

Hier kun je een analyse maken van de concurrentie en zie je gelijk hoeveel woorden je nodig hebt en welke woorden je nodig hebt om te kunnen concurreren met de top 10

Content planner

Weet je niet waar je over moet schrijven? Met de content planner zie je suggesties over nieuwe zoekwoorden waar je nooit op komt normaal gesproken. Een fantastische aanvulling op je arsenaal.

Serp Analyser

Wil je weten hoe je eigen pagina het doet ten opzichte van anderen die in de Google top 10 staan? Dan kun je met de Serp analyser heel gemakkelijk zien waar je nog kunt verbeteren.

SEO audit tool

Wil je weten wat je nog kunt verbeteren op je pagina qua SEO? Dan kun je binnen een paar minuten je site laten analyseren door SurferSEO en je pijnpunten aanpakken.

Keyword research

Wil je weten hoeveel potentiƫle bezoekers je kunt trekken met een bepaald zoekwoord? Wil je gerelateerde zoekwoorden vinden? Het zit in de keyword research tool.

Keyword surfer

Als je zoekwoord onderzoek doet begin je vaak met Google. Je zoekt en kijkt wie en hoe ze ranken in de resultaten. De keyword surfer tool is een gratis Chrome extensie die je helpt met suggesties voor nog meer zoekwoorden die je zou kunnen gebruiken. Handig voor online marketeers dus.

Conclusie over SEO-tools

SEO-optimalisatie is een complex proces. SEO-experts zullen je vertellen dat het niet genoeg is om alleen goede inhoud op je site te hebben, maar dat je er ook voor moet zorgen dat de technische SEO van je website en blogposts geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines.

Met een paar goede tools kun je best veel geld besparen op SEO-consultants en ander dure diensten. Natuurlijk moet je je wel verdiepen in de tool die je gebruikt en wat je er mee kunt. Uiteindelijk is een hamer maar een hamer tot je er een spijker mee in de muur gaat slaan.

Met gratis tools kun je een stukje van de weg afleggen, maar als je serieus wat wilt bereiken word je gedwongen om een volgende stap te zetten en te gaan betalen voor tools die echt het verschil kunnen maken voor je bedrijf. Dit is iets waar sommige mensen misschien aan moeten wennen.

SurferSEO kopen

 

Locatie en Contact

PowerSEO
Cantaart 11
9291 AK Kollum

Whatsapp: Klik hier

Info@powerseo.nl

Wie is PowerSEO

PowerSEO is een merk van VDMmarketing. Al meer dan 10 jaar ervaring in SEO met bewezen methodes.

× Hoe kan ik je helpen?