Doe zelf de basis! Download de gratis SEO checklist

Hoe lang duurt het voordat seo werkt?

door | apr 2, 2022 | SEO

Power SEO logo robot

SEO is een doorlopend proces dat toewijding en inspanning vergt als je resultaten wilt zien. Dat gezegd hebbende, kan SEO een heel effectieve manier zijn om bezoekers naar je website te krijgen. Om goede SEO te bereiken, moet je tijd en energie in het proces steken.

1. Wat is SEO en waarom heb je het nodig

SEO, of zoekmachine optimalisatie, is het proces van het verbeteren van de rangschikking van een website bij zoekmachines. Dit kan door de website inhoud, structuur, en on-page factoren zoals titels, metatags, en ankertekst te optimaliseren. SEO is belangrijk omdat het je kan helpen meer bezoekers naar je website te krijgen.

2. Hoe lang duurt SEO

De tijd die nodig is voor SEO varieert, afhankelijk van de concurrentie van je industrie en de huidige rangschikking van je website. Je moet echter verwachten dat je een aanzienlijke hoeveelheid tijd en moeite aan SEO besteedt als je resultaten wilt zien. In sommige gevallen kan het maanden of zelfs jaren duren voor je met SEO goede resultaten bereikt. Het is echter belangrijk te onthouden dat SEO een doorlopend proces is, en dat je niet moet stoppen met aan je SEO te werken als je eenmaal goede resultaten bereikt hebt.

Als je toch een indicatie wilt hebben dan kun je ongeveer rekening houden met het volgende tijdspad:

Eerste 3 maanden

De eerste 3 maanden zal er weinig tot niets gebeuren met je site. Als er ook maar enige concurrentie aanwezig is dan zal Google eerst je site willen leren kennen en moeten leren of je site betrouwbaar is om informatie weg te halen.

Na 3 tot 6 maanden

Na 3 tot 6 maanden zul je wat beweging zien als je voor on page optimalisatie hebt gezorgd en je op het juiste zoekwoord richt.

Na 6 tot 12 maanden

Als je nog steeds niet op de eerste SERP (Search Engine Result Page) staat, dan is het met zekerheid te zeggen dat je website het niet goed doet qua SEO of je concurrentie doet het eenvoudigweg beter. Je zult dan moeten sleutelen aan je site.

12 maanden en verder

Als je de eerste pagina bereikt hebt dan is het belangrijk je site bij te houden, want Google blijft zijn algoritme veranderen. Ook de concurrentie zal veranderen, dus zorg ervoor dat je je op de juiste zoekwoorden richt en de juiste technieken gebruikt.

Conclusie

SEO kan een heel effectieve manier zijn om bezoekers naar je website te krijgen, maar het kost tijd en moeite om resultaten te zien. De beste manier om goede SEO te bereiken is door je in te zetten voor voortdurende inspanning en toewijding. Bedenk dat SEO een zich voortdurend ontwikkelend proces is, dus zorg ervoor dat je steeds op de hoogte bent van de nieuwste veranderingen. Met een beetje hard werk kun je geweldige resultaten zien van je SEO inspanningen.

Linkbuilding prijzen

Links naar je site geven een signaal aan Google af dat jouw site relevant is voor je onderwerp. Het is dus een grote factor om hoog te komen in Google. PowerSEO bouwt kwaliteit links in eigen beheer. Dus geen concurrenten op dezelfde pagina! Nooit!

Locatie en Contact

PowerSEO
Cantaart 11
9291 AK Kollum

06-22449127  (Alleen whatsapp)

Info@powerseo.nl

Wie is PowerSEO

PowerSEO is een merk van VDMmarketing. Al meer dan 10 jaar ervaring in SEO met bewezen methodes. Met dank aan Zelfranken voor theorie over Linkbuilding.

Eva Wentink
Eva Wentink
14:42 24 May 22
Bert biedt veel tips en mogelijkheden om de SEO van je website te verbeteren. Helemaal top!
Didy Wittmer
Didy Wittmer
10:31 20 May 22
Bert weet waar hij over praat. Hij is zeer behulpzaam en ik heb dan ook al veel aan zijn tips gehad.Hij legt zaken op... een duidelijke manier uit, waardoor het voor iedereen begrijpbaar is.PowerSEO is dan ook zeker een aanrader!lees verder
Ingwer Luken
Ingwer Luken
07:22 17 May 22
Zeker een aanrader als je op zoek bent naar goed advies. Bert heeft veel verstand van SEO en heeft mij al heel veel en... goed geholpen. Ook zijn facebook groep is superhandig voor gratis tips om je webshop beter te maken met veel behulpzame leden.lees verder
Tim van Iersel
Tim van Iersel
16:43 11 Jan 22
Handige SEO tools 👍
Jeanne Grobler
Jeanne Grobler
14:31 01 Jan 22
Bert van der Meer heeft mij op een eenvoudige wijze geholpen met een zoekwoord opdracht. Dit was voor mij echt een... eye-opener. Hoe kun je op een eenvoudige wijze hoger in Google kan komen. Bedankt Bert ik ga er mee aan de slag.lees verder
Bianca Jansen
Bianca Jansen
18:06 12 Dec 21
Ik kan power seo absoluut aanraden. Je krijgt waar je om vraagt. Bert is zeer betrokken en behulpzaam. En naast zijn... werkzaamheden is er ook de nog de facebookgroep die zeer actief is, en waar je dagelijks waardevolle informatie uithaalt. Power seo is de beste keuze als je geheel of gedeeltelijk de seo wil uitbesteden.lees verder
Artisan Gifts
Artisan Gifts
12:13 12 Dec 21
De SEO technieken van dit bedrijf zijn zeer vernieuwend en een absolute aanrader!
Hanneke Joosen
Hanneke Joosen
10:30 13 Nov 21
Door Bert boek ik aanzienlijke resultaten. Op diverse zoekwoorden ben ik omhoog geschoten. Aanrader dus en een fijne bent... met een zeer waardevolle Facebook groep.lees verder
Volgende beoordelingen
js_loader