Doe zelf de basis! Download de gratis SEO checklist

Long tail zoekwoord

door | mei 12, 2022 | SEO

Power SEO logo robot

Long tail zoekwoorden

Long tail trefwoorden zijn een essentieel hulpmiddel voor elke serieuze website eigenaar. Door je te richten op meer specifieke, niche-gerelateerde termen kun je niet alleen meer gericht verkeer aantrekken, maar ook hoger in zoekmachines voor die termen ranken. Maar gewoon achter de langste zoekwoorden aan gaan is niet genoeg.

Je moet strategisch zijn in je zoekwoordkeuze, en je richten op termen die zowel relevant zijn voor je site als een goede hoeveelheid maandelijkse zoekopdrachten hebben. Met een beetje onderzoek en geduld kun je snel een lijst van long tail trefwoorden samenstellen die helpen meer bezoekers naar je site te trekken. Het mooiste is dat voor long tail zoekwoorden vaak niet heel veel linkbuilding nodig is om te ranken. Je kunt dus met minder moeite meer bereiken.

Keyword long tail

De term “long tail” wordt gebruikt om de overgrote meerderheid van zoekopdrachten aan te duiden die bestaan uit weinig omvangrijke, zeer specifieke trefwoorden. Hoewel deze trefwoorden afzonderlijk misschien niet veel verkeer opleveren, kunnen ze gezamenlijk een aanzienlijk deel van het zoekmachineverkeer uitmaken.

Daarom hebben veel bedrijven ontdekt dat het richten op long-tail zoekwoorden een effectieve manier kan zijn om verkeer naar hun website te leiden. Omdat long-tail zoekwoorden bovendien vaak minder concurrerend zijn dan meer algemene termen, kunnen ze een bijzonder goede optie zijn voor bedrijven die net met zoekmachine optimalisatie beginnen. Als gevolg daarvan is het begrijpen van de long tail essentieel voor elk bedrijf dat het meeste uit zijn digitale marketing inspanningen wil halen.

Shorttail keywords

Als ervaren SEO professional ben ik altijd op zoek naar nieuwe trends in zoekwoordenonderzoek. De laatste tijd merk ik dat er veel gepraat wordt over “shorttail keywords” Dat zijn trefwoorden die heel specifiek en nauw gericht zijn. Bijvoorbeeld, in plaats van gewoon “schoenen”, zou een shorttail trefwoord kunnen zijn “zwarte leren pumps voor dames maat 8” Hoewel shorttail zoekwoorden over het geheel genomen misschien minder verkeer krijgen, kunnen ze heel effectief zijn in termen van het aanjagen van conversies.

Dat komt omdat zoekers die shorttail zoekwoorden gebruiken meestal dichter bij het punt van aankoop zijn en een duidelijker idee hebben van wat ze willen. Daardoor zijn ze eerder ontvankelijk voor je marketingboodschappen en is de kans groter dat ze in betalende klanten veranderen.

Als je nog geen shorttail zoekwoorden in je SEO campagnes gebruikt, raad ik je ten zeerste aan daarmee te beginnen. Ze kunnen net de sleutel zijn tot het ontsluiten van meer succes voor je bedrijf.

Zoekwoorden onderzoek

Zoekwoordonderzoek is het proces van zoeken en selecteren van trefwoorden die relevant zijn voor je zaak of website. Het doel van zoekwoordonderzoek is het vinden van woorden en zinnen waar mensen naar zoeken om zo gericht verkeer naar je site te leiden. Er zijn een aantal verschillende methoden die gebruikt kunnen worden om trefwoordonderzoek te doen, waaronder het gebruik van online tools, het houden van enquêtes, en het analyseren van gegevens van zoekmachines.

Als je eenmaal een lijst van potentiële trefwoorden hebt vastgesteld, moet je hun relevantie en concurrentie evalueren om de beste trefwoorden voor je website te kiezen. Trefwoordonderzoek is een essentieel onderdeel van elke online marketing strategie en kan je helpen succes te boeken bij het sturen van gericht verkeer naar je site.

Seo tips

Als bedrijfseigenaar weet je dat online zichtbaarheid essentieel is om klanten aan te trekken en de verkoop te stimuleren. Als je website niet opduikt in de resultaten van zoekmachines, loop je veel potentiële zaken mis. Daarom is het belangrijk om te investeren in zoekmachine optimalisatie (SEO). SEO is het proces van het optimaliseren van je website om hem zichtbaarder te maken in de zoekmachine resultaten pagina’s (SERPs).

Er zijn een aantal factoren die bijdragen aan de SEO van je website, en het kan een beetje overweldigend zijn om ze allemaal bij te houden. Er zijn echter een paar eenvoudige SEO tips die een groot verschil kunnen maken. Ten eerste, zorg ervoor dat je website mobiel-vriendelijk is. Steeds meer mensen gebruiken hun smartphone om op het internet te surfen, en als je website niet voor mobiel ontworpen is, zul je waarschijnlijk potentiële klanten verliezen. Ten tweede, gebruik zoekwoord-rijke titels en beschrijvingen.

Wanneer potentiële klanten zoeken naar producten of diensten zoals de jouwe, zien ze je titel en beschrijving in de SERPs. Als je er relevante trefwoorden in opneemt, is de kans groter dat je hun aandacht trekt. Tenslotte, maak inhoud van hoge kwaliteit. De inhoud op je website moet goed geschreven en informatief zijn. Als dat niet zo is, zullen bezoekers waarschijnlijk snel wegklikken. Door deze

Seo tools

Hoewel er veel SEO hulpmiddelen op de markt zijn, zijn ze niet allemaal gelijk geschapen. Bij het kiezen van een SEO hulpmiddel is het belangrijk rekening te houden met je specifieke behoeften en budget. Sommige tools bieden een uitgebreide reeks functies, terwijl andere zich richten op specifieke taken zoals zoekwoordenonderzoek of linkbuilding.

Bovendien zijn sommige hulpmiddelen beter geschikt voor kleine bedrijven, terwijl andere meer geschikt zijn voor bedrijven op bedrijfsniveau. Door de tijd te nemen om je behoeften zorgvuldig te beoordelen, kun je een SEO gereedschap kiezen dat je helpt de gewenste resultaten te bereiken.

Keyword planner google

De Google Keyword Planner is een gratis hulpmiddel dat bedrijven helpt met hun zoekwoordenonderzoek. Door een paar stukjes informatie in te voeren, zoals je product of dienst, doelplaats, en doeltaal, genereert de Keyword Planner een lijst van relevante trefwoorden. Je kunt deze lijst dan gebruiken om op trefwoorden te bieden in Google AdWords, je website voor deze trefwoorden te optimaliseren, of allebei. De keywoordplanner is een onmisbaar hulpmiddel voor elk bedrijf dat succes wil hebben met online marketing.

Google analytics

Google Analytics is een krachtig hulpmiddel dat bedrijven kan helpen hun online activiteit bij te houden en te begrijpen. Door gegevens over website bezoekers te verzamelen, kunnen bedrijven trends en patronen in het gedrag van klanten opsporen. Deze informatie kan dan gebruikt worden om de gebruikerservaring te verbeteren, het conversiepercentage te verhogen, en andere bedrijfsbeslissingen te sturen.

Het instellen van Google Analytics kan echter ingewikkeld zijn, en veel bedrijven hebben moeite om de mogelijkheden ervan ten volle te benutten. Daardoor kunnen ze misschien niet ten volle profiteren van de mogelijkheden ervan.

Linkbuilding prijzen

Links naar je site geven een signaal aan Google af dat jouw site relevant is voor je onderwerp. Het is dus een grote factor om hoog te komen in Google. PowerSEO bouwt kwaliteit links in eigen beheer. Dus geen concurrenten op dezelfde pagina! Nooit!

Locatie en Contact

PowerSEO
Cantaart 11
9291 AK Kollum

06-22449127  (Alleen whatsapp)

Info@powerseo.nl

Wie is PowerSEO

PowerSEO is een merk van VDMmarketing. Al meer dan 10 jaar ervaring in SEO met bewezen methodes. Met dank aan Zelfranken voor theorie over Linkbuilding.

Eva Wentink
Eva Wentink
14:42 24 May 22
Bert biedt veel tips en mogelijkheden om de SEO van je website te verbeteren. Helemaal top!
Didy Wittmer
Didy Wittmer
10:31 20 May 22
Bert weet waar hij over praat. Hij is zeer behulpzaam en ik heb dan ook al veel aan zijn tips gehad.Hij legt zaken op... een duidelijke manier uit, waardoor het voor iedereen begrijpbaar is.PowerSEO is dan ook zeker een aanrader!lees verder
Ingwer Luken
Ingwer Luken
07:22 17 May 22
Zeker een aanrader als je op zoek bent naar goed advies. Bert heeft veel verstand van SEO en heeft mij al heel veel en... goed geholpen. Ook zijn facebook groep is superhandig voor gratis tips om je webshop beter te maken met veel behulpzame leden.lees verder
Tim van Iersel
Tim van Iersel
16:43 11 Jan 22
Handige SEO tools 👍
Jeanne Grobler
Jeanne Grobler
14:31 01 Jan 22
Bert van der Meer heeft mij op een eenvoudige wijze geholpen met een zoekwoord opdracht. Dit was voor mij echt een... eye-opener. Hoe kun je op een eenvoudige wijze hoger in Google kan komen. Bedankt Bert ik ga er mee aan de slag.lees verder
Bianca Jansen
Bianca Jansen
18:06 12 Dec 21
Ik kan power seo absoluut aanraden. Je krijgt waar je om vraagt. Bert is zeer betrokken en behulpzaam. En naast zijn... werkzaamheden is er ook de nog de facebookgroep die zeer actief is, en waar je dagelijks waardevolle informatie uithaalt. Power seo is de beste keuze als je geheel of gedeeltelijk de seo wil uitbesteden.lees verder
Artisan Gifts
Artisan Gifts
12:13 12 Dec 21
De SEO technieken van dit bedrijf zijn zeer vernieuwend en een absolute aanrader!
Hanneke Joosen
Hanneke Joosen
10:30 13 Nov 21
Door Bert boek ik aanzienlijke resultaten. Op diverse zoekwoorden ben ik omhoog geschoten. Aanrader dus en een fijne bent... met een zeer waardevolle Facebook groep.lees verder
Volgende beoordelingen
js_loader