Doe zelf de basis! Download de gratis SEO checklist

Metabeschrijving

door | mei 28, 2022 | SEO

Power SEO logo robot

Meta description

Metabeschrijvingen zijn korte samenvattingen van webpagina’s die in de zoekmachine resultaten pagina’s (SERPs) verschijnen. Ze geven zoekers een idee van waar een pagina over gaat, en kunnen hen helpen beslissen of ze op een resultaat zullen klikken. Metabeschrijvingen zijn ook een waardevolle gelegenheid voor bedrijven om hun producten en diensten te promoten.

Een goed geschreven meta beschrijving kan zoekers aanmoedigen je site te bezoeken, en kan je helpen je van je concurrenten te onderscheiden. Als je niet zeker weet hoe je een meta beschrijving moet schrijven, kunnen onze tips en voorbeelden je op weg helpen.

Meta beschrijving

Een meta beschrijving is een korte beschrijving van een webpagina die in de resultaten van zoekmachines verschijnt. Metabeschrijvingen zijn belangrijk omdat ze gebruikers een idee geven van waar een webpagina over gaat voor ze er naar doorklikken. Een goed geschreven meta beschrijving kan helpen gebruikers te verleiden je site te bezoeken, en kan ook helpen je doorklikratio te verbeteren. Metabeschrijvingen moeten uniek zijn voor elke pagina, en moeten in duidelijke, beknopte taal geschreven zijn.

In het algemeen moet een metabeschrijving tussen de 150 en 160 tekens lang zijn. Let er bij het schrijven van een meta beschrijving op dat je trefwoorden opneemt die relevant zijn voor het onderwerp van je pagina. Het opnemen van relevante trefwoorden kan je ranking in zoekmachines helpen verbeteren en het voor gebruikers gemakkelijker maken je pagina te vinden.

Meta omschrijving

 

Metabeschrijving
Metabeschrijvingen zijn korte stukjes tekst die onder de titel van een webpagina verschijnen in zoekmachine resultaten pagina’s (SERPs). Hoewel ze technisch gezien geen deel uitmaken van de webpagina zelf, spelen ze een belangrijke rol bij het bepalen of iemand al dan niet naar je site zal doorklikken.

Een goed geschreven Meta beschrijving kan het verschil betekenen tussen een gebruiker die naar je site doorklikt en verder gaat naar het volgende resultaat. Meta beschrijvingen moeten worden opgenomen als onderdeel van je on-page SEO strategie. Zorg er bij het maken van Meta beschrijvingen voor dat je relevante trefwoorden opneemt en gebruik maakt van overtuigende taal die gebruikers ertoe verleidt naar je site door te klikken.

Meta description voorbeeld

Een Meta Description is een korte beschrijving van een webpagina die in de zoekmachine resultaten pagina’s (SERPS) verschijnt. De Meta Beschrijving is bedoeld om de zoeker een idee te geven van waar de pagina over gaat en waarom hij er op zou moeten doorklikken.

Meta Beschrijvingen zijn geen ranking factor voor Google, maar ze zijn toch belangrijk omdat ze de click-through rates (CTR’s) kunnen beïnvloeden. Een goede Meta Beschrijving helpt je CTR te verbeteren, wat kan leiden tot meer verkeer naar je website. Hier is een voorbeeld van een Meta Beschrijving

“Welkom op onze website! Wij bieden een ruime keuze aan producten en diensten om je te helpen het beste uit je leven te halen. We hopen dat je even de tijd neemt om door ons aanbod te bladeren en meer te weten te komen over wat we voor je kunnen doen als je linkbuilding wilt uitbesteden aan ons.”

Description

Een meta beschrijving is een korte beschrijving van een webpagina die in de zoekresultaten verschijnt als die pagina opduikt. Metabeschrijvingen zijn belangrijk omdat ze kunnen helpen je click-through rate te verbeteren, dat is het aantal mensen dat op je resultaat klikt als het in de zoekmachine resultaten pagina’s (SERP) verschijnt.

De metabeschrijving is ook een goede plaats om zoekwoorden op te nemen waarvoor je wilt ranken. Het is echter belangrijk op te merken dat je Meta Beschrijving voor elke pagina uniek moet zijn en niet met te veel trefwoorden moet worden volgepropt. Een goede Meta Beschrijving zal ongeveer 155 tekens lang zijn en de zoeker een goed idee geven van waar de pagina over gaat.

Seo meta description

Metabeschrijvingen zijn een korte samenvatting van de inhoud van een website, die onder de URL van de site in zoekmachine resultaten pagina’s (SERPs) verschijnen. Ze helpen zoekers te begrijpen waar een pagina over gaat voor ze er naar doorklikken.

Metabeschrijvingen kunnen ook het aantal doorkliks beïnvloeden, dus is het belangrijk ze zo relevant en boeiend mogelijk te maken. Probeer bij het schrijven van een metabeschrijving relevante trefwoorden en sleutelzinnen op te nemen, en ook een oproep tot actie. Houd het duidelijk en beknopt, en vermijd keyword stuffing.

Een goed geschreven metabeschrijving kan helpen het doorklikpercentage van je website te verbeteren, waardoor meer bezoekers naar je site komen.

Lengte meta description

Metabeschrijvingen zijn korte samenvattingen van de inhoud van webpagina’s die in SERPs verschijnen. Metabeschrijvingen zijn belangrijk omdat ze zoekers informatie geven over wat een bepaald resultaat zal bieden, en kunnen beïnvloeden of ze al dan niet doorklikken naar je site.

Meta beschrijvingen zijn ook een belangrijke factor in SEO, omdat ze zoekmachines meer informatie geven over de inhoud van je pagina’s. Hoewel Meta beschrijvingen technisch gezien geen limiet hebben, geeft Google over het algemeen alleen de eerste 155 tekens van een Meta beschrijving weer.

Daarom is het belangrijk ervoor te zorgen dat je Meta beschrijvingen duidelijk en beknopt zijn, en dat ze zoekers een goed idee geven van wat ze op je site kunnen verwachten.

Metabeschrijving

Meta tekst

Metatekst is tekst die op een webpagina verschijnt en informatie geeft over de inhoud van de pagina. Meta beschrijvingen zijn een soort metatekst die een korte samenvatting geven van de inhoud van de pagina. Meta beschrijvingen worden vaak door zoekmachines gebruikt om een lijst van resultaten voor een bepaalde zoekopdracht te genereren.

Metabeschrijvingen worden ook door social media sites gebruikt om voorbeeldtekst te genereren voor links die op de site gedeeld worden. Meta beschrijvingen kunnen een effectieve manier zijn om de click-through rate voor een website te verbeteren. Meta beschrijvingen moeten goed geschreven zijn en de inhoud van de pagina nauwkeurig weergeven. Metabeschrijvingen mogen niet meer dan 155 tekens lang zijn.

Linkbuilding prijzen

Links naar je site geven een signaal aan Google af dat jouw site relevant is voor je onderwerp. Het is dus een grote factor om hoog te komen in Google. PowerSEO bouwt kwaliteit links in eigen beheer. Dus geen concurrenten op dezelfde pagina! Nooit!

Locatie en Contact

PowerSEO
Cantaart 11
9291 AK Kollum

06-22449127  (Alleen whatsapp)

Info@powerseo.nl

Wie is PowerSEO

PowerSEO is een merk van VDMmarketing. Al meer dan 10 jaar ervaring in SEO met bewezen methodes. Met dank aan Zelfranken voor theorie over Linkbuilding.

Eva Wentink
Eva Wentink
14:42 24 May 22
Bert biedt veel tips en mogelijkheden om de SEO van je website te verbeteren. Helemaal top!
Didy Wittmer
Didy Wittmer
10:31 20 May 22
Bert weet waar hij over praat. Hij is zeer behulpzaam en ik heb dan ook al veel aan zijn tips gehad.Hij legt zaken op... een duidelijke manier uit, waardoor het voor iedereen begrijpbaar is.PowerSEO is dan ook zeker een aanrader!lees verder
Ingwer Luken
Ingwer Luken
07:22 17 May 22
Zeker een aanrader als je op zoek bent naar goed advies. Bert heeft veel verstand van SEO en heeft mij al heel veel en... goed geholpen. Ook zijn facebook groep is superhandig voor gratis tips om je webshop beter te maken met veel behulpzame leden.lees verder
Tim van Iersel
Tim van Iersel
16:43 11 Jan 22
Handige SEO tools 👍
Jeanne Grobler
Jeanne Grobler
14:31 01 Jan 22
Bert van der Meer heeft mij op een eenvoudige wijze geholpen met een zoekwoord opdracht. Dit was voor mij echt een... eye-opener. Hoe kun je op een eenvoudige wijze hoger in Google kan komen. Bedankt Bert ik ga er mee aan de slag.lees verder
Bianca Jansen
Bianca Jansen
18:06 12 Dec 21
Ik kan power seo absoluut aanraden. Je krijgt waar je om vraagt. Bert is zeer betrokken en behulpzaam. En naast zijn... werkzaamheden is er ook de nog de facebookgroep die zeer actief is, en waar je dagelijks waardevolle informatie uithaalt. Power seo is de beste keuze als je geheel of gedeeltelijk de seo wil uitbesteden.lees verder
Artisan Gifts
Artisan Gifts
12:13 12 Dec 21
De SEO technieken van dit bedrijf zijn zeer vernieuwend en een absolute aanrader!
Hanneke Joosen
Hanneke Joosen
10:30 13 Nov 21
Door Bert boek ik aanzienlijke resultaten. Op diverse zoekwoorden ben ik omhoog geschoten. Aanrader dus en een fijne bent... met een zeer waardevolle Facebook groep.lees verder
Volgende beoordelingen
js_loader