Doe zelf de basis! Download de gratis SEO checklist

Domein autoriteit checken

door | apr 7, 2022 | SEO

Power SEO logo robot

Domein autoriteit (DA) is een meeteenheid die door SEO’s gebruikt wordt om de kracht van een domein te meten. Hoe hoger de DA, hoe gemakkelijker het is om voor nieuwe artikelen te ranken, en hoe waardevoller het domein geacht wordt te zijn qua linkbuilding. Maar er zijn nog andere factoren om rekening mee te houden bij het meten van de waarde van een domeinnaam, maar DA is wel een zeer belangrijke.

Wil je deze informatie liever via video bekijken? 

1. Hoe DA te controleren

Om te beginnen heb je een SEO tool nodig die DA kan controleren. Een paar populaire tools zijn:

  1. AHREFS (hier heet het Domain Rating en je kunt het gratis checken)
  2. SEMrush (hier heet het Autority Score gratis checken na inschrijving)
  3. Ubersuggest (hier heet het Domain Authority Gratis te checken voor eerste 3)
  4. Moz (hier heet het Domain Authority Gratis te checken)

De domein autoriteit heeft bij elke tool een andere naam. Maar doorgaans is het een getal van 0 tot 100. Waarbij 0 slecht is en waarbij 100 bijna onmogelijk is om te behalen. Denk hierbij aan domeinen als Google.com of Amazon.com. Hoe hoger de DA word hoe moeilijker het ook word om nog te stijgen met domein autoriteit.

Om de DA van een domein te controleren, voer je de URL in 1 van de bovengenoemde hulpmiddelen in en druk je op “zoeken” of “Search”. De tool genereert dan een rapport dat de DA van het betreffende domein bevat.

2. Wat betekent DA voor de waarde van een domeinnaam?

Domein autoriteit is een Meeteenheid die door SEO’s gebruikt wordt om de kracht van een domein te meten. Hoe hoger de DA, hoe gemakkelijker het is om voor nieuwe pagina’s op de website te ranken, en hoe waardevoller het domein geacht wordt te zijn.

Domein autoriteit is dus belangrijk voor mensen die met SEO bezig zijn. Als je een sterke DA hebt, zul je gemakkelijker in Google kunnen ranken. Dit betekent dat meer mensen je website zullen bezoeken, en als gevolg daarvan zul je meer leads en verkopen genereren.

Een hoge Domain Authority is ook belangrijk als je je domeinnaam wilt verkopen. Een domein met een hoge DA wordt als waardevoller beschouwd, en zal daarom voor een hogere prijs verkopen.

3. Factoren om rekening mee te houden bij het meten van domeinwaarde

Bij het meten van de waarde van een domeinnaam zijn er verschillende factoren waarmee je rekening moet houden:

  1. Domein autoriteit kan beïnvloed worden door kunstmatig links te bouwen naar een domein en dus moet je altijd nagaan of de domein autoriteit wel echt is en niet opgekrikt. Dit kun je zien door te kijken naar het soort domeinen wat linkt naar het domein wat je aan het checken bent. Als het linkprofiel volstaat met buitenlandse sites dan zou dat een indicatie kunnen zijn dat het niet klopt.
  2. Het aantal backlinks is belangrijk. Hoe meer backlinks een domein heeft, hoe waardevoller het geacht wordt te zijn. Deze backlinks moeten dan wel weer van domeinen afkomen die zelf ook domein autoriteit hebben. Anders zal de waarde minder zijn.

4. Hoe kun je domein autoriteit verhogen

Domein autoriteit bouw je op door links te bouwen naar je site. Links verkrijgen doe je onder andere door nuttige en interessante inhoud te maken waar andere mensen naar willen linken.

Je kunt ook andere websites benaderen en vragen of ze naar je site willen linken. Maar doe dit alleen als je een goede relatie met de website in kwestie hebt, want anders zou je als spamming gezien kunnen worden.

Je kunt natuurlijk ook links kopen. Iets wat Google niet leuk vind maar wat ook gewoon werkt als je de linkbuilding koopt bij een betrouwbare partij.

5. Conclusie

Domein autoriteit is een belangrijke maatstaf voor wie met SEO bezig is. Het is een maatstaf voor hoe sterk een domein is, en hoe hoger de DA, hoe waardevoller het domein geacht wordt te zijn.

Linkbuilding prijzen

Links naar je site geven een signaal aan Google af dat jouw site relevant is voor je onderwerp. Het is dus een grote factor om hoog te komen in Google. PowerSEO bouwt kwaliteit links in eigen beheer. Dus geen concurrenten op dezelfde pagina! Nooit!

Locatie en Contact

PowerSEO
Cantaart 11
9291 AK Kollum

Whatsapp: Klik hier

Info@powerseo.nl

Wie is PowerSEO

PowerSEO is een merk van VDMmarketing. Al meer dan 10 jaar ervaring in SEO met bewezen methodes. Met dank aan Zelfranken voor theorie over Linkbuilding.

[grw id="30558"]