Wat is een goede linkbuilding strategie?

Gratis SEO advies via Facebook wacht op jou. Je staat er niet alleen voor. Word gratis lid (klik op het plaatje)!

Power SEO logo robot

Linkbuilding is een manier om de autoriteit van je website te verhogen en hoger te scoren in de zoekmachine resultaten pagina’s. Maar niet alle linkbuilding strategieën werken evengoed.

In het kort over linkbuilding

Als je zelf wilt linkbuilden, zijn er een paar dingen die je in gedachten moet houden.

  • Ten eerste, zorg ervoor dat de links die je bouwt van hoge kwaliteit zijn en relevant voor je site. Een link van een site van lage kwaliteit zal niet veel doen om de rankings van je eigen website te verbeteren.
  • Ten tweede, pas op voor links die bedoeld zijn om je link populariteit kunstmatig op te blazen. Deze links kunnen de ranking van je website juist schaden.
  • Ten derde, neem de tijd. Als je te snel wilt kan het je rankings schaden.

Manieren om te linkbuilden

Er zijn een aantal verschillende manieren om links van hoge kwaliteit te bouwen. Enkele veel voorkomende methoden zijn het schrijven van gastblogberichten, het maken van informatieve infographics, en deel te nemen aan online forums en discussies.

Het bouwen van links van hoge kwaliteit is een belangrijk onderdeel van elke link building strategie. Maar het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de links die je bouwt relevant zijn voor je website. Als een link niet relevant is, zal hij de rankings van je website niet helpen. Daarom maakt Powerseo met zijn linkbuilding service ook alleen pagina’s aan die over jouw specifieke onderwerp gaan waar je voor wilt ranken.

Zelf linkbuilden: Waar moet je om denken

Als je begint met linkbuilding, is het belangrijk je te concentreren op kwaliteit. Je kunt websites van hoge kwaliteit identificeren door ze door de Ahrefs website autority checker te halen. Dit is nog geen garantie dat de website echt een autoriteit is, maar het geeft je wel een idee.

Relevantie van een link

Een andere factor om te overwegen is de relevantie van de link. Met andere woorden: Zorg dat de pagina waar de link staat naar jouw website wel iets te maken heeft met het onderwerp van jouw website.

Bijvoorbeeld, als je een website over honden hebt, zou het relevanter zijn een link te krijgen van een website over huisdieren dan van een website over auto’s.

wanneer is een link wel relevant en wanneer niet

De relevantie van de link is belangrijk omdat het Google vertelt dat jouw website over hetzelfde onderwerp gaat als de website waar de link geplaatst is. Dit helpt Google om te begrijpen waar je website over gaat en hem hoger in de resultatenpagina’s van Google (en andere zoekmachines) te plaatsen.

Doe rustig aan met linkbuilding

Concentreer je op het langzaam en gestaag opbouwen van links in de loop van de tijd. Een plotselinge toename van links kan er voor zoekmachines onnatuurlijk uitzien, en kan een straf opleveren.

Varieer voldoende met de tekst waarmee je linkt

Heel vaak zijn beginners geneigd om direct het keyword waar ze op mikken ook heel vaak in de tekst van de link te zetten omdat ze ergens gelezen hebben dat dit helpt om de rankings in Google te verbeteren.

Dit is al een tijd niet meer zo en kan je rankings eerder negatief beïnvloeden. Een van de belangrijkste dingen om te onthouden bij link building is dat je de tekst die je als ankertekst gebruikt varieert.

Dit heb ik getest bij het keyword ‘lokale seo’ op deze site en inderdaad. Mijn pagina werd nadat ik 75 links had gemaakt met de ankertekst ‘lokale seo’ buiten de top 100 neergezet. Eerder stond hij in de top 10.

Voorbeeld te veel zelfde anchortekst gebruiken

Dit betekent dat je niet steeds weer dezelfde tekst gebruikt om naar je website te linken. Als je niet varieert dan ziet het er dus niet alleen spammerig uit voor zoekmachines, het kan er ook voor zorgen dat je website bestraft wordt.

Conclusie over zelf linkbuilding doen

Links bouwen is een belangrijk onderdeel van SEO, maar het is niet de enige factor die bijdraagt aan de ranking van je website. Zorg ervoor dat je ook aandacht besteedt aan andere factoren, zoals het maken van inhoud van hoge kwaliteit, het optimaliseren van je website voor mobiel, en ervoor zorgen dat je website snel en gemakkelijk te gebruiken is.

Locatie en Contact

PowerSEO
Cantaart 11
9291 AK Kollum

Whatsapp: Klik hier

Info@powerseo.nl

Wie is PowerSEO

PowerSEO is een merk van VDMmarketing. Al meer dan 10 jaar ervaring in SEO met bewezen methodes.

× Hoe kan ik je helpen?