Doe zelf de basis! Download de gratis SEO checklist

Wat is een goede linkbuilding strategie?

door | mrt 14, 2022 | SEO

Power SEO logo robot

Linkbuilding is een manier om de autoriteit van je website te verhogen en hoger te scoren in de zoekmachine resultaten pagina’s. Maar niet alle linkbuilding strategieën werken evengoed.

In het kort over linkbuilding

Als je zelf wilt linkbuilden, zijn er een paar dingen die je in gedachten moet houden.

  • Ten eerste, zorg ervoor dat de links die je bouwt van hoge kwaliteit zijn en relevant voor je site. Een link van een site van lage kwaliteit zal niet veel doen om de rankings van je eigen website te verbeteren.
  • Ten tweede, pas op voor links die bedoeld zijn om je link populariteit kunstmatig op te blazen. Deze links kunnen de ranking van je website juist schaden.
  • Ten derde, neem de tijd. Als je te snel wilt kan het je rankings schaden.

Manieren om te linkbuilden

Er zijn een aantal verschillende manieren om links van hoge kwaliteit te bouwen. Enkele veel voorkomende methoden zijn het schrijven van gastblogberichten, het maken van informatieve infographics, en deel te nemen aan online forums en discussies.

Het bouwen van links van hoge kwaliteit is een belangrijk onderdeel van elke link building strategie. Maar het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de links die je bouwt relevant zijn voor je website. Als een link niet relevant is, zal hij de rankings van je website niet helpen. Daarom maakt Powerseo met zijn linkbuilding service ook alleen pagina’s aan die over jouw specifieke onderwerp gaan waar je voor wilt ranken.

Zelf linkbuilden: Waar moet je om denken

Als je begint met linkbuilding, is het belangrijk je te concentreren op kwaliteit. Je kunt websites van hoge kwaliteit identificeren door ze door de Ahrefs website autority checker te halen. Dit is nog geen garantie dat de website echt een autoriteit is, maar het geeft je wel een idee.

Relevantie van een link

Een andere factor om te overwegen is de relevantie van de link. Met andere woorden: Zorg dat de pagina waar de link staat naar jouw website wel iets te maken heeft met het onderwerp van jouw website.

Bijvoorbeeld, als je een website over honden hebt, zou het relevanter zijn een link te krijgen van een website over huisdieren dan van een website over auto’s.

wanneer is een link wel relevant en wanneer niet

De relevantie van de link is belangrijk omdat het Google vertelt dat jouw website over hetzelfde onderwerp gaat als de website waar de link geplaatst is. Dit helpt Google om te begrijpen waar je website over gaat en hem hoger in de resultatenpagina’s van Google (en andere zoekmachines) te plaatsen.

Doe rustig aan met linkbuilding

Concentreer je op het langzaam en gestaag opbouwen van links in de loop van de tijd. Een plotselinge toename van links kan er voor zoekmachines onnatuurlijk uitzien, en kan een straf opleveren.

Varieer voldoende met de tekst waarmee je linkt

Heel vaak zijn beginners geneigd om direct het keyword waar ze op mikken ook heel vaak in de tekst van de link te zetten omdat ze ergens gelezen hebben dat dit helpt om de rankings in Google te verbeteren.

Dit is al een tijd niet meer zo en kan je rankings eerder negatief beïnvloeden. Een van de belangrijkste dingen om te onthouden bij link building is dat je de tekst die je als ankertekst gebruikt varieert.

Dit heb ik getest bij het keyword ‘lokale seo’ op deze site en inderdaad. Mijn pagina werd nadat ik 75 links had gemaakt met de ankertekst ‘lokale seo’ buiten de top 100 neergezet. Eerder stond hij in de top 10.

Voorbeeld te veel zelfde anchortekst gebruiken

Dit betekent dat je niet steeds weer dezelfde tekst gebruikt om naar je website te linken. Als je niet varieert dan ziet het er dus niet alleen spammerig uit voor zoekmachines, het kan er ook voor zorgen dat je website bestraft wordt.

Conclusie over zelf linkbuilding doen

Links bouwen is een belangrijk onderdeel van SEO, maar het is niet de enige factor die bijdraagt aan de ranking van je website. Zorg ervoor dat je ook aandacht besteedt aan andere factoren, zoals het maken van inhoud van hoge kwaliteit, het optimaliseren van je website voor mobiel, en ervoor zorgen dat je website snel en gemakkelijk te gebruiken is.

Linkbuilding prijzen

Links naar je site geven een signaal aan Google af dat jouw site relevant is voor je onderwerp. Het is dus een grote factor om hoog te komen in Google. PowerSEO bouwt kwaliteit links in eigen beheer. Dus geen concurrenten op dezelfde pagina! Nooit!

Locatie en Contact

PowerSEO
Cantaart 11
9291 AK Kollum

06-22449127  (Alleen whatsapp)

Info@powerseo.nl

Wie is PowerSEO

PowerSEO is een merk van VDMmarketing. Al meer dan 10 jaar ervaring in SEO met bewezen methodes. Met dank aan Zelfranken voor theorie over Linkbuilding.

Eva Wentink
Eva Wentink
14:42 24 May 22
Bert biedt veel tips en mogelijkheden om de SEO van je website te verbeteren. Helemaal top!
Didy Wittmer
Didy Wittmer
10:31 20 May 22
Bert weet waar hij over praat. Hij is zeer behulpzaam en ik heb dan ook al veel aan zijn tips gehad.Hij legt zaken op... een duidelijke manier uit, waardoor het voor iedereen begrijpbaar is.PowerSEO is dan ook zeker een aanrader!lees verder
Ingwer Luken
Ingwer Luken
07:22 17 May 22
Zeker een aanrader als je op zoek bent naar goed advies. Bert heeft veel verstand van SEO en heeft mij al heel veel en... goed geholpen. Ook zijn facebook groep is superhandig voor gratis tips om je webshop beter te maken met veel behulpzame leden.lees verder
Tim van Iersel
Tim van Iersel
16:43 11 Jan 22
Handige SEO tools 👍
Jeanne Grobler
Jeanne Grobler
14:31 01 Jan 22
Bert van der Meer heeft mij op een eenvoudige wijze geholpen met een zoekwoord opdracht. Dit was voor mij echt een... eye-opener. Hoe kun je op een eenvoudige wijze hoger in Google kan komen. Bedankt Bert ik ga er mee aan de slag.lees verder
Bianca Jansen
Bianca Jansen
18:06 12 Dec 21
Ik kan power seo absoluut aanraden. Je krijgt waar je om vraagt. Bert is zeer betrokken en behulpzaam. En naast zijn... werkzaamheden is er ook de nog de facebookgroep die zeer actief is, en waar je dagelijks waardevolle informatie uithaalt. Power seo is de beste keuze als je geheel of gedeeltelijk de seo wil uitbesteden.lees verder
Artisan Gifts
Artisan Gifts
12:13 12 Dec 21
De SEO technieken van dit bedrijf zijn zeer vernieuwend en een absolute aanrader!
Hanneke Joosen
Hanneke Joosen
10:30 13 Nov 21
Door Bert boek ik aanzienlijke resultaten. Op diverse zoekwoorden ben ik omhoog geschoten. Aanrader dus en een fijne bent... met een zeer waardevolle Facebook groep.lees verder
Volgende beoordelingen
js_loader