Doe zelf de basis! Download de gratis SEO checklist

Wat moet je doen voordat je linkbuilding gaat uitbesteden?

door | mrt 13, 2022 | SEO

Power SEO logo robot

1. Zorg ervoor dat je website volledig geoptimaliseerd is voor zoekmachines.

Dit betekent het optimaliseren van je titels, meta beschrijvingen, H1 en H2 kopjes, en andere elementen die je ranking beïnvloeden. De gratis SEO checklist van VDMmarketing of de Webshop SEO gids van Powerseo kan je hierbij een flink eind op weg helpen.

2. Onderzoek de beste linkbuilding diensten

Zoek op Google of een andere zoekmachine naar linkbuilding diensten. Kijk ook vooral naar hun reviews op platformen van derden. Veel linkbuilding diensten zetten reviews op hun eigen site neer maar je kunt er niet klakkeloos van uit gaan dat die door echte afnemers zijn gemaakt. Wees extra kritisch als de reviews alleen maar positief zijn. Lees deze goed en denk na of ze wel realistisch zijn en niet nep ogen. Het liefste wil je reviews zien op platforms als Google Mijn Bedrijf of Trustpilot om maar een paar te noemen.

Bekijk de prijzen van de linkbuilding

Net als bij alles zul je de prijzen willen vergelijken voor je een beslissing neemt. Ga echter niet alleen voor de goedkoopste optie. Zorg ervoor dat de dienst een goede reputatie heeft en dat hun methoden up-to-date zijn met de nieuwste algoritme veranderingen van Google.

Dat is natuurlijk moeilijk na te gaan, maar door een paar gerichte vragen zoals “Wat is de laatste website die je gerankt hebt?”. Kun je een idee krijgen of hun methodes nog werken. De prijs van linkbuilding bij PowerSEO ligt tussen de 199 en 500 euro per keer. Je krijgt daarvoor een specifiek product. Probeer ver te blijven van prijzen per maand, maar niet als het een aantoonbaar betrouwbare partner is.

3. Maak een lijst van zoekwoorden waarvoor je wilt ranken

Een lijst met zoekwoorden waarvoor je wilt ranken is doorgaans zomaar gemaakt. Alleen maken veel mensen de fout om voor een heel breed zoekwoord te gaan die veel concurrentie heeft.

Je kunt beter voor haalbare zoekwoorden gaan. Vooral als je site nieuw is. Dan heb je doorgaans weinig kans op zoekwoorden die veel anderen ook targetten. Google moet je site eerst “leren kennen” voordat je in de top komt voor echt competitieve zoekwoorden.

Een mooi gratis hulpmiddel hiervoor is de website Zoekwoord.nl. Hier kun je gratis zoekwoorden vinden en hun geschatte aantal zoekers per maand. Je kunt ook kiezen voor Tools zoals:

  • Ubersuggest (Gratis/Goedkoop, maar niet heel betrouwbaar)
  • SemRush (Betaalbaar)
  • Ahrefs (Meest betrouwbaar, maar ook duur)

4. Geef de nodige informatie aan de linkbuilding dienst

Als je link building uitbesteedt, vertrouw je in wezen een andere partij toe om de rangschikking van je website in zoekmachines te helpen verbeteren. Het is belangrijk dat je de linkbuilding dienst die je inschakelt alle informatie geeft die ze nodig hebben om goed werk te leveren.

Denk hierbij aan:

  • Informatie over je product
  • Informatie over je bedrijf
  • Je wensen zoals bijvoorbeeld niet werken met content die gescrapet is van andere websites.
  • Budget
  • Resultaat afspraken (Ga niet uit van dat je rankings altijd verbeteren na een linkbuilding maar maar wel afspraken dat de links die gebouwd worden daadwerkelijk geplaatst worden)

5. Houd de voortgang en resultaten van de linkbuilding campagne in de gaten

Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen als je je link building campagne uitbesteedt, is de voortgang en resultaten controleren. Zo kun je er zeker van zijn dat de campagne correct wordt uitgevoerd en dat je de gewenste resultaten ziet.

Je moet ook de zoekmachine ranking van je website bijhouden om zeker te zijn dat je investering in link building vruchten afwerpt.

Een aantal SEO tools die je helpen om je voortgang bij te houden zijn:

Conclusie over Linkbuilding uitbesteden

Het uitbesteden van je linkbuilding kan een geweldige manier zijn om je zoekmachine rankings te verbeteren, maar het is belangrijk om eerst onderzoek te doen. Zorg ervoor dat je website volledig is geoptimaliseerd voor zoekmachines en dat je een lijst van zoekwoorden hebt waarop je wilt scoren en ook eventueel de regio die je wilt bedienen. Geef dan de nodige informatie aan de link building service en volg hun vooruitgang. Dit kan een hoop geld en ergernis schelen uiteindelijk.

Linkbuilding prijzen

Links naar je site geven een signaal aan Google af dat jouw site relevant is voor je onderwerp. Het is dus een grote factor om hoog te komen in Google. PowerSEO bouwt kwaliteit links in eigen beheer. Dus geen concurrenten op dezelfde pagina! Nooit!

Locatie en Contact

PowerSEO
Cantaart 11
9291 AK Kollum

06-22449127  (Alleen whatsapp)

Info@powerseo.nl

Wie is PowerSEO

PowerSEO is een merk van VDMmarketing. Al meer dan 10 jaar ervaring in SEO met bewezen methodes. Met dank aan Zelfranken voor theorie over Linkbuilding.

Eva Wentink
Eva Wentink
14:42 24 May 22
Bert biedt veel tips en mogelijkheden om de SEO van je website te verbeteren. Helemaal top!
Didy Wittmer
Didy Wittmer
10:31 20 May 22
Bert weet waar hij over praat. Hij is zeer behulpzaam en ik heb dan ook al veel aan zijn tips gehad.Hij legt zaken op... een duidelijke manier uit, waardoor het voor iedereen begrijpbaar is.PowerSEO is dan ook zeker een aanrader!lees verder
Ingwer Luken
Ingwer Luken
07:22 17 May 22
Zeker een aanrader als je op zoek bent naar goed advies. Bert heeft veel verstand van SEO en heeft mij al heel veel en... goed geholpen. Ook zijn facebook groep is superhandig voor gratis tips om je webshop beter te maken met veel behulpzame leden.lees verder
Tim van Iersel
Tim van Iersel
16:43 11 Jan 22
Handige SEO tools 👍
Jeanne Grobler
Jeanne Grobler
14:31 01 Jan 22
Bert van der Meer heeft mij op een eenvoudige wijze geholpen met een zoekwoord opdracht. Dit was voor mij echt een... eye-opener. Hoe kun je op een eenvoudige wijze hoger in Google kan komen. Bedankt Bert ik ga er mee aan de slag.lees verder
Bianca Jansen
Bianca Jansen
18:06 12 Dec 21
Ik kan power seo absoluut aanraden. Je krijgt waar je om vraagt. Bert is zeer betrokken en behulpzaam. En naast zijn... werkzaamheden is er ook de nog de facebookgroep die zeer actief is, en waar je dagelijks waardevolle informatie uithaalt. Power seo is de beste keuze als je geheel of gedeeltelijk de seo wil uitbesteden.lees verder
Artisan Gifts
Artisan Gifts
12:13 12 Dec 21
De SEO technieken van dit bedrijf zijn zeer vernieuwend en een absolute aanrader!
Hanneke Joosen
Hanneke Joosen
10:30 13 Nov 21
Door Bert boek ik aanzienlijke resultaten. Op diverse zoekwoorden ben ik omhoog geschoten. Aanrader dus en een fijne bent... met een zeer waardevolle Facebook groep.lees verder
Volgende beoordelingen
js_loader