Doe zelf de basis! Download de gratis SEO checklist

Wat is keyword density en hoe kun je het in je voordeel gebruiken?

door | apr 3, 2022 | SEO

Power SEO logo robot

De keyword density is het aantal keren dat een zoekwoord of een woordgroep op een webpagina voorkomt in verhouding tot het totale aantal woorden op de pagina. Het is een belangrijke factor om te bepalen hoe hoog je website in zoekmachines scoort. Als je dit artikel als gids gebruikt, kun je gebruik maken van trefwoorden om je ranking te verbeteren en meer verkeer van zoekmachines te krijgen.

1. Wat is keyword density en hoe kun je het in je voordeel gebruiken

De dichtheid van trefwoorden is het aantal keren dat een trefwoord of een woordgroep op een webpagina voorkomt in verhouding tot het totale aantal woorden op de pagina. Een hoge keyword density kan helpen de rangschikking van je website in zoekmachines te verbeteren.

Als je de dichtheid van trefwoorden in je voordeel wilt gebruiken, moet je eerst uitzoeken welke trefwoorden en zinnen het meest belangrijk zijn voor je bedrijf. Als je dat eenmaal weet, moet je ervoor zorgen dat die trefwoorden en zinnen vaak genoeg in de inhoud van je webpagina voorkomen om door zoekmachines opgemerkt te worden, maar niet zo vaak dat het onnatuurlijk of geforceerd overkomt.

De verhouding is niet in steen gebeiteld, maar als je boven de 4-5 procent komt dan is het vaak al te hoog en onnatuurlijk. Je kunt in deze tool checken hoe je keyword density in een tekst er voor staat.

2. Hoe zoekwoorden te vinden die je ranking helpen verbeteren

Het vinden van de juiste zoekwoorden om op te mikken is essentieel voor elk bedrijf dat de zoekmachine positie van zijn website wil verbeteren. De beste manier om de juiste zoekwoorden te vinden is door hulpmiddelen te gebruiken.

Eén methode is het gebruik van een hulpmiddel voor zoekwoordenonderzoek, zoals Google AdWords Keyword Planner of zoekwoord.nl. In deze tools voer je specifieke trefwoorden in en ontdek je hoe vaak er online naar gezocht wordt. Je kunt ook informatie krijgen over verwante zoekwoorden, zoals de concurrentie (altijd een indicatie) voor die trefwoorden en de kosten-per-klik (CPC) voor betaalde zoekreclame.

3. Tips om zoekwoorden in je inhoud te gebruiken

Als je inhoud voor je website schrijft, is het belangrijk om zoekwoorden te gebruiken op een manier die zowel natuurlijk als effectief is. Hier zijn wat tips voor het gebruik van trefwoorden in je inhoud:

1. Kies de juiste zoekwoorden. Zoals eerder gezegd, is het belangrijk de juiste zoekwoorden te kiezen waarop je je kunt richten.

2. Gebruik zoekwoorden in de titel van je pagina. Als je een webpagina maakt, neem dan het beoogde zoekwoord op in de titel. Dit vertelt zoekmachines dat de pagina over dat zoekwoord gaat.

3. Gebruik zoekwoorden overal. Als je eenmaal een zoekwoord gericht hebt, gebruik het dan in je hele inhoud. Probeer het op te nemen in het tekstgedeelte en in andere tekstgedeelten zoals de alt-tag van een afbeelding.

4. Gebruik variaties op trefwoorden. Gebruik naast het hoofd trefwoord ook gerelateerde trefwoorden en trefwoord variaties door je hele inhoud. Dit zal je helpen meer mensen te bereiken en geeft Google ook het idee dat je niet aan het beïnvloeden bent.

4. Hoe je de prestaties van de SEO van je website kunt volgen

SEO prestaties kunnen op verschillende manieren bijgehouden worden. Eén manier is het gebruik van een hulpmiddel als Google Search console. Hier zie je de informatie die Google heeft over de prestatie van je website op een zoekwoord. Hier kun je ook zien of je links van andere sites hebt of dat je nog links naar je site nodig hebt.

Search console is de enige tool waar je echt gratis zoekwoord informatie kunt vinden die betrouwbaar is.

Een andere tool die je kunt gebruiken is een ranktracker. Een ranktracker is meer een tool om dagelijks te kijken hoe je website presteert op 1 enkel zoekwoord. Een gratis tool daarvoor is Serpfox. Hier kun je 10 zoekwoorden bijhouden zonder te betalen.

Linkbuilding prijzen

Links naar je site geven een signaal aan Google af dat jouw site relevant is voor je onderwerp. Het is dus een grote factor om hoog te komen in Google. PowerSEO bouwt kwaliteit links in eigen beheer. Dus geen concurrenten op dezelfde pagina! Nooit!

Locatie en Contact

PowerSEO
Cantaart 11
9291 AK Kollum

06-22449127  (Alleen whatsapp)

Info@powerseo.nl

Wie is PowerSEO

PowerSEO is een merk van VDMmarketing. Al meer dan 10 jaar ervaring in SEO met bewezen methodes. Met dank aan Zelfranken voor theorie over Linkbuilding.

Eva Wentink
Eva Wentink
14:42 24 May 22
Bert biedt veel tips en mogelijkheden om de SEO van je website te verbeteren. Helemaal top!
Didy Wittmer
Didy Wittmer
10:31 20 May 22
Bert weet waar hij over praat. Hij is zeer behulpzaam en ik heb dan ook al veel aan zijn tips gehad.Hij legt zaken op... een duidelijke manier uit, waardoor het voor iedereen begrijpbaar is.PowerSEO is dan ook zeker een aanrader!lees verder
Ingwer Luken
Ingwer Luken
07:22 17 May 22
Zeker een aanrader als je op zoek bent naar goed advies. Bert heeft veel verstand van SEO en heeft mij al heel veel en... goed geholpen. Ook zijn facebook groep is superhandig voor gratis tips om je webshop beter te maken met veel behulpzame leden.lees verder
Tim van Iersel
Tim van Iersel
16:43 11 Jan 22
Handige SEO tools 👍
Jeanne Grobler
Jeanne Grobler
14:31 01 Jan 22
Bert van der Meer heeft mij op een eenvoudige wijze geholpen met een zoekwoord opdracht. Dit was voor mij echt een... eye-opener. Hoe kun je op een eenvoudige wijze hoger in Google kan komen. Bedankt Bert ik ga er mee aan de slag.lees verder
Bianca Jansen
Bianca Jansen
18:06 12 Dec 21
Ik kan power seo absoluut aanraden. Je krijgt waar je om vraagt. Bert is zeer betrokken en behulpzaam. En naast zijn... werkzaamheden is er ook de nog de facebookgroep die zeer actief is, en waar je dagelijks waardevolle informatie uithaalt. Power seo is de beste keuze als je geheel of gedeeltelijk de seo wil uitbesteden.lees verder
Artisan Gifts
Artisan Gifts
12:13 12 Dec 21
De SEO technieken van dit bedrijf zijn zeer vernieuwend en een absolute aanrader!
Hanneke Joosen
Hanneke Joosen
10:30 13 Nov 21
Door Bert boek ik aanzienlijke resultaten. Op diverse zoekwoorden ben ik omhoog geschoten. Aanrader dus en een fijne bent... met een zeer waardevolle Facebook groep.lees verder
Volgende beoordelingen
js_loader