Doe zelf de basis! Download de gratis SEO checklist

On page seo: Wat jij moet weten!

door | mei 12, 2022 | SEO

Power SEO logo robot

Wat is on-page seo?

On-page seo is het proces van het optimaliseren van een website voor Google zoekacties met het doel meer webverkeer te verdienen en de zichtbaarheid van de site te verbeteren. De eerste stap in on-page seo is het selecteren van relevante, hoogwaardige zoekwoorden die betrekking hebben op de inhoud van je site.

Als je je zoekwoorden gekozen hebt, zul je ze op verschillende plaatsen op je website moeten opnemen, zoals in de titel, de koppen, en in de hele tekst. Bovendien zul je ervoor willen zorgen dat je website gemakkelijk te navigeren is en dat hij snel laadt. Door deze eenvoudige tips te volgen kun je de rangschikking van je website in de Google zoekresultaten verbeteren en meer webverkeer verdienen.

Technische SEO

Technische SEO is het proces van het optimaliseren van een website voor de zoekmachines. Het houdt in dat de structuur, code en inhoud van de site verbeterd worden, zodat de zoekmachines de site gemakkelijker kunnen indexeren en crawlen.

Technische SEO houdt ook in dat je ervoor zorgt dat de site snel laadt en mobiel-vriendelijk is. On-page SEO is een subset van technische SEO die betrekking heeft op het optimaliseren van de afzonderlijke webpagina’s op een site. Dit omvat het optimaliseren van de paginatitel, metatags, koppen, en inhoud, zodat ze relevant zijn voor de doelzoekwoorden.

On-page SEO houdt ook in dat je ervoor zorgt dat de pagina gemakkelijk te navigeren is en goed leest voor zowel gebruikers als zoekmachines. Het implementeren van technische en on-page SEO kan een uitdaging zijn, maar het is essentieel voor elke website die goed wil scoren in de zoekmachines.

Welke on page SEO factoren zijn belangrijk?

On-page seo is een van de belangrijkste seo on page factoren. On-page seo omvat dingen als title tags, meta descriptions, en header tags.

Zoekwoord dichtheid (keyword density)

Ten slotte is een andere belangrijke seo factor de dichtheid van zoekwoorden. De dichtheid van zoekwoorden is het aantal keren dat een zoekwoord op een pagina gebruikt wordt, gedeeld door het totale aantal woorden op de pagina. Als je een hoge zoekwoorddichtheid hebt, betekent dit dat je website relevant is voor de zoekwoorden waar mensen naar zoeken.

Off page SEO

Een andere belangrijke seo factor zijn backlinks. Backlinks zijn links van andere websites naar je website. Hoe meer backlinks je hebt, hoe hoger je website in zoekmachines zal ranken.

Verschil tussen on-page seo en off page seo

On-page seo is het proces van het optimaliseren van je website om hoger in de resultaten van zoekmachines te scoren. Dit omvat het optimaliseren van de titel en meta description van je website, en ook van de inhoud en structuur. On site seo houdt ook in dat je een sitemap maakt en die bij zoekmachines indient.

Off-page seo is het proces van het opbouwen van links naar je website vanaf andere websites.

Dit kan door het schrijven van gastbijdragen op andere blogs, of door commentaar achter te laten op relevante forums en discussieborden. Off-page seo omvat ook social media marketing en je kunt linkbuilden ook uitbesteden.

Zowel on-page als off-page seo zijn belangrijk voor elke website die hoog in de resultaten van zoekmachines wil scoren. Maar off-page seo wordt vaak belangrijker geacht dan on-page seo, omdat het moeilijker is de rangschikking van je website te beïnvloeden zonder links van andere websites te bouwen.

Hoe kun je een pagina optimaliseren voor SEO?

On-page SEO is de praktijk van het optimaliseren van een webpagina om hoger te scoren in de resultaten van zoekmachines en organisch verkeer te genereren. Er zijn een aantal on-page SEO factoren, waaronder title tags, meta beschrijvingen, header tags, en alt tekst van afbeeldingen. Een van de belangrijkste on-page SEO factoren zijn echter zoekwoorden.

Zoekwoorden zijn de woorden en zinnen die gebruikers in zoekmachines invoeren om te vinden wat ze zoeken.

Om voor deze zoekwoorden te kunnen scoren, moet je ze overal in je inhoud opnemen, ook in de titel, de koppen, en het tekstgedeelte.

Je kunt ook keyword research tools gebruiken om uit te zoeken op welke zoekwoorden je concurrenten ranken en je ook op die zoekwoorden richten.

Door je pagina’s te optimaliseren voor SEO, kun je je organische zoekzichtbaarheid verbeteren en meer verkeer naar je website leiden.

Keyword research om je belangrijkste zoekwoord te vinden

Een van de belangrijkste aspecten van zoekmachine optimalisatie is het kiezen van de juiste trefwoorden om op te mikken. Maar hoe ga je te werk om de juiste zoekwoorden te vinden?

De eerste stap is brainstormen over een lijst van potentiële zoekwoorden die relevant zijn voor je bedrijf. Als je eenmaal een lijst van potentiële trefwoorden hebt, moet je wat onderzoek gaan doen.

Er zijn een aantal verschillende hulpmiddelen die je voor zoekwoordenonderzoek kunt gebruiken, maar het belangrijkste is dat je kijkt naar het zoekvolume en het concurrentieniveau voor elk zoekwoord.

Je zult er ook zeker van willen zijn dat de zoekwoorden die je kiest relevant zijn voor de inhoud van je website. Door zorgvuldig zoekwoordonderzoek te doen kun je helpen ervoor te zorgen dat je website voor de juiste zoekwoorden geoptimaliseerd is, wat je zal helpen meer bezoekers te trekken en je rangschikking in de zoekmachines te verbeteren door deze on page optimalisatie.

Alt tags invullen bij je afbeeldingen

De alt tag, of alternatieve tekst tag, zijn een vitaal onderdeel van on-page SEO. Ze worden gebruikt om de inhoud van een afbeelding te beschrijven, en ze helpen zoekmachines te begrijpen waar een afbeelding over gaat.

Alt tags helpen ook gebruikers die de afbeelding niet kunnen zien, zoals mensen met een visuele handicap. Zorg er bij het schrijven van alt tags voor dat je de afbeelding zo nauwkeurig mogelijk beschrijft.

Vermijd het gebruik van algemene termen als “foto” of “afbeelding”, en probeer trefwoorden op te nemen die relevant zijn voor het onderwerp van de pagina.

Als je het goed doet, kunnen alt tags helpen om je site beter te laten scoren in zoekmachines en je inhoud toegankelijker te maken voor alle gebruikers.

Structured data of Schema

Gestructureerde gegevens zijn een gestandaardiseerde indeling voor het geven van informatie over een pagina en het classificeren van de pagina-inhoud.

Zo kunnen zoekmachines beter begrijpen waar een pagina over gaat en hoe ze geclassificeerd moet worden en dat is goed voor SEO optimalisatie. Gestructureerde gegevens kunnen ook gebruikt worden om extra informatie over een pagina te geven, zoals de auteur, datum van publicatie, enz. Je kunt er natuurlijk ook relevante zoekwoorden in verwerken.

Dit kan nuttig zijn voor On-page SEO, omdat zoekmachines zo pagina’s nauwkeuriger kunnen indexeren en gebruikers meer relevante resultaten kunnen geven. Hoewel gestructureerde gegevens niet nodig zijn voor On-page SEO, kunnen ze wel nuttig zijn om de zichtbaarheid van een website te verbeteren.

Uitgaande links helpen zoekmachines begrijpen waar je pagina over gaat

Een uitgaande link worden vaak gezien als een waardevol onderdeel van on page seo. Ze worden gebruikt om lezers te helpen verwijzen naar verwante of aanvullende informatie over een onderwerp, en kunnen ook helpen om de rangschikking in zoekmachines te verbeteren als je maar naar relevante content linkt. Maar uitgaande links kunnen ook een bron van frustratie zijn voor lezers.

Als ze niet duidelijk aangegeven zijn, kunnen ze moeilijk te vinden zijn. Bovendien, als ze niet goed gekozen zijn, kunnen ze lezers op een dwaalspoor brengen.

Daarom moeten uitgaande links spaarzaam gebruikt worden, en alleen als ze de lezer echt ten goede komen. Wanneer ze goed gebruikt worden, kunnen uitgaande hyperlinks een waardevolle aanwinst zijn. Wanneer ze onzorgvuldig gebruikt worden, kunnen ze meer kwaad dan goed doen.

Interne links gebruiken

Als je je bezighoudt met on-page SEO, dan ben je je waarschijnlijk goed bewust van het belang van externe links. Maar hoe zit het met interne links? Zijn die echt zo belangrijk, of zijn ze alleen maar tijdverspilling?

Het blijkt dat een interne link uiterst gunstig kan zijn voor je website. Om te beginnen helpen ze zoekmachine spiders je site beter te indexeren voor een bepaald zoekwoord. Door links naar verschillende pagina’s op je site te geven, help je de spiders de structuur van je site te begrijpen en maak je het gemakkelijker voor ze om te crawlen. Bovendien kunnen interne links ook helpen om de rangschikking van je site in de zoekresultaten op te krikken.

Door naar relevante pagina’s op je site te linken, kun je zoekmachines laten zien dat je site een waardevolle bron van informatie is over een bepaald onderwerp. Dit kan resulteren in een hogere ranking en meer verkeer zowel lokaal als nationaal.

Tenslotte bieden interne links ook een manier voor bezoekers om gemakkelijker door je site te navigeren. Door naar verwante inhoud te verwijzen, kun je bezoekers helpen de informatie te vinden die ze nodig hebben zonder je hele site te hoeven doorzoeken. Al met al zijn interne links een belangrijk onderdeel van on-page SEO en mogen ze niet genegeerd worden.

XML sitemap

Eenvoudig gezegd is een XML sitemap een bestand dat een lijst bevat van alle pagina’s op je website. Dit bestand helpt zoekmachines om je site efficiënter te crawlen, en kan je ook waardevolle inzichten geven in hoe je site gecrawld wordt.

Om een XML sitemap te maken, moet je een hulpmiddel gebruiken zoals Google’s Sitemap Generator. Als je de sitemap gegenereerd hebt, kun je hem naar je server uploaden en via de Webmasterhulpprogramma’s bij Google indienen. Als je het goed doet, kan een XML sitemap een krachtige troef zijn in je on-page SEO arsenaal.

Linkbuilding prijzen

Links naar je site geven een signaal aan Google af dat jouw site relevant is voor je onderwerp. Het is dus een grote factor om hoog te komen in Google. PowerSEO bouwt kwaliteit links in eigen beheer. Dus geen concurrenten op dezelfde pagina! Nooit!

Locatie en Contact

PowerSEO
Cantaart 11
9291 AK Kollum

06-22449127  (Alleen whatsapp)

Info@powerseo.nl

Wie is PowerSEO

PowerSEO is een merk van VDMmarketing. Al meer dan 10 jaar ervaring in SEO met bewezen methodes. Met dank aan Zelfranken voor theorie over Linkbuilding.

Eva Wentink
Eva Wentink
14:42 24 May 22
Bert biedt veel tips en mogelijkheden om de SEO van je website te verbeteren. Helemaal top!
Didy Wittmer
Didy Wittmer
10:31 20 May 22
Bert weet waar hij over praat. Hij is zeer behulpzaam en ik heb dan ook al veel aan zijn tips gehad.Hij legt zaken op... een duidelijke manier uit, waardoor het voor iedereen begrijpbaar is.PowerSEO is dan ook zeker een aanrader!lees verder
Ingwer Luken
Ingwer Luken
07:22 17 May 22
Zeker een aanrader als je op zoek bent naar goed advies. Bert heeft veel verstand van SEO en heeft mij al heel veel en... goed geholpen. Ook zijn facebook groep is superhandig voor gratis tips om je webshop beter te maken met veel behulpzame leden.lees verder
Tim van Iersel
Tim van Iersel
16:43 11 Jan 22
Handige SEO tools 👍
Jeanne Grobler
Jeanne Grobler
14:31 01 Jan 22
Bert van der Meer heeft mij op een eenvoudige wijze geholpen met een zoekwoord opdracht. Dit was voor mij echt een... eye-opener. Hoe kun je op een eenvoudige wijze hoger in Google kan komen. Bedankt Bert ik ga er mee aan de slag.lees verder
Bianca Jansen
Bianca Jansen
18:06 12 Dec 21
Ik kan power seo absoluut aanraden. Je krijgt waar je om vraagt. Bert is zeer betrokken en behulpzaam. En naast zijn... werkzaamheden is er ook de nog de facebookgroep die zeer actief is, en waar je dagelijks waardevolle informatie uithaalt. Power seo is de beste keuze als je geheel of gedeeltelijk de seo wil uitbesteden.lees verder
Artisan Gifts
Artisan Gifts
12:13 12 Dec 21
De SEO technieken van dit bedrijf zijn zeer vernieuwend en een absolute aanrader!
Hanneke Joosen
Hanneke Joosen
10:30 13 Nov 21
Door Bert boek ik aanzienlijke resultaten. Op diverse zoekwoorden ben ik omhoog geschoten. Aanrader dus en een fijne bent... met een zeer waardevolle Facebook groep.lees verder
Volgende beoordelingen
js_loader