Doe zelf de basis! Download de gratis SEO checklist

Metatags

door | mei 12, 2022 | SEO

Power SEO logo robot

Wat zijn metatags

Metatags zijn stukjes tekst die de inhoud van een pagina beschrijven; ze worden door zoekmachines gebruikt om de inhoud van een website te helpen indexeren en classificeren. Meta tags staan meestal niet op de pagina zelf, maar staan in de code van de pagina. De meest voorkomende Meta tags zijn de “title” tag, die de titel van de pagina aangeeft, en de “description” tag, die een korte beschrijving geeft van de inhoud van de pagina. Meta tags kunnen ook gebruikt worden om trefwoorden op te geven die voor de inhoud van de pagina van belang zijn, en andere informatie zoals de naam van de auteur of de datum waarop de pagina gepubliceerd werd. Hoewel metatags niet zichtbaar zijn voor gebruikers, spelen ze een belangrijke rol om zoekmachines te helpen de inhoud van een website te begrijpen.

Metatags maken

Metatags zijn een van de belangrijkste aspecten van SEO. Het zijn HTML tags die informatie over je website geven aan zoekmachines en webbezoekers. De drie belangrijkste Meta tags zijn de Title tag, Meta description tag, en Meta keywords tag. De Title tag is de belangrijkste Meta tag, want hij vertelt zoekmachines waar je website over gaat. De Meta description tag geeft een korte samenvatting van je website, en de Meta keywords tag helpt zoekmachines je website te vinden als mensen naar bepaalde trefwoorden zoeken. Als je de SEO van je website wilt verbeteren, dan moet je ervoor zorgen dat je Meta tags maakt die nauwkeurig, relevant en trefwoordrijk zijn.

Metatags

 

Metatags
Metatags zijn een van de belangrijkste aspecten van SEO. Metatags worden gebruikt om de inhoud van een webpagina te beschrijven voor zoekmachines. Ze worden ook gebruikt om bezoekers te helpen de juiste pagina te vinden als ze naar een bepaalde term zoeken. Meta tags kunnen in twee categorieën verdeeld worden: Meta beschrijvingen en Meta trefwoorden. Meta beschrijvingen geven een korte samenvatting van de inhoud van de pagina, terwijl Meta trefwoorden gebruikt worden om de belangrijkste trefwoorden van de pagina aan te geven. Meta tags worden in de hoofdsectie van de HTML code van een webpagina geplaatst, en ze moeten zorgvuldig gekozen worden om effectief te zijn. Als ze goed gebruikt worden, kunnen Meta tags een krachtig hulpmiddel zijn om de zichtbaarheid en de rangschikking van een website te verbeteren.

Wat zijn metatags

Metatags zijn HTML tags die informatie geven over een Web pagina. Ze worden door zoekmachines gebruikt om de inhoud van een pagina te helpen indexeren en identificeren. Metatags staan niet in de body van de pagina, maar staan in de head sectie van de code. De meest voorkomende metatags zijn de title tag, die de zoekmachine vertelt waar de pagina over gaat, en de description tag, die een korte samenvatting geeft van de inhoud van de pagina. Metatags kunnen ook gebruikt worden om trefwoorden op te geven die voor de pagina van belang zijn, en om te bepalen hoe de pagina in zoekresultaten getoond wordt. Door zorgvuldig gekozen metatags op te nemen kunnen Webmasters helpen ervoor te zorgen dat hun pagina’s door zoekmachines goed geïndexeerd en gerangschikt worden.

Meta description

Metatags zijn een soort code die informatie over een website aan zoekmachines geven. Deze informatie omvat de titel, beschrijving en trefwoorden van de website. De metabeschrijving is de belangrijkste van deze elementen, want ze verschijnt in de zoekresultaten en kan beïnvloeden of iemand al dan niet op je website klikt. Als zodanig is het belangrijk om een sterke metabeschrijving te schrijven die de inhoud van je website nauwkeurig weergeeft. Je moet echter ook bedacht zijn op de tekenlimiet, want te veel tekst wordt in de zoekresultaten afgekapt. Kortom, een goede metabeschrijving moet beknopt, nauwkeurig en een weerspiegeling van de inhoud van je website zijn. Met dat in gedachten kun je een meta beschrijving in elkaar knutselen die je website helpt op te vallen in de zoekresultaten.

WordPress meta description

Metatags spelen een belangrijke rol in SEO. Meta tags zijn stukjes tekst die de inhoud van een pagina beschrijven; ze staan niet op de pagina zelf, maar alleen in de code van de pagina. De meta description tag is misschien wel de belangrijkste meta tag, want hij wordt door zoekmachines gebruikt om de snippet van een pagina in de zoekresultaten te genereren. Een goed geschreven meta beschrijving kan het verschil maken tussen een gebruiker die op je resultaat klikt of doorgaat naar het volgende resultaat. Metabeschrijvingen moeten duidelijke, beknopte, en nauwkeurige beschrijvingen zijn van de inhoud van de pagina; ze mogen niet volgepropt zijn met trefwoorden of misleidende informatie. Zoekmachines kunnen ook andere informatie op de pagina, zoals de titel en de koppen, gebruiken om de snippet te genereren, dus is het belangrijk ervoor te zorgen dat ook deze elementen goed geschreven en juist zijn.

Meta tags

Metatags zijn stukjes tekst die de inhoud van een pagina beschrijven; ze worden door zoekmachines gebruikt om websites te helpen indexeren en classificeren. Metatags zijn niet zichtbaar voor gebruikers, maar ze spelen een belangrijke rol bij zoekmachine optimalisatie (SEO). De belangrijkste Meta tags zijn de title tag en de Meta description tag; deze twee tags geven korte, maar cruciale, informatie over de inhoud van een pagina. Het titel label wordt gebruikt om de titel van een pagina aan te geven, terwijl het Meta beschrijving label gebruikt wordt om een korte beschrijving van de inhoud van de pagina te geven. Deze beide tags zijn essentieel voor SEO, want ze helpen zoekmachines te begrijpen waar een pagina over gaat en hoe hij in de zoekresultaten moet worden gerangschikt. Behalve de title tag en de Meta description tag zijn er nog een aantal andere Meta tags die gebruikt kunnen worden om een website voor zoekmachines te optimaliseren. De titel en Meta beschrijving tags zijn echter de belangrijkste Meta tags voor SEO doeleinden.

Metatags

Search engine optimization

Metatags zijn een van de meest elementaire elementen van SEO. Het zijn HTML tags die informatie geven over een webpagina, en ze worden door zoekmachines gebruikt om pagina’s te indexeren en te rangschikken. Metatags kunnen in twee categorieën verdeeld worden: die welke zichtbaar zijn voor gebruikers, en die welke onzichtbaar zijn. De belangrijkste metatag voor SEO doeleinden is de title tag, die bovenaan het browser venster verschijnt en door zoekmachines gebruikt wordt om het onderwerp van de pagina te identificeren. Andere belangrijke metatags zijn de meta keywords tag, die een lijst van relevante trefwoorden voor de pagina geeft, en de meta description tag, die een korte samenvatting geeft van de inhoud van de pagina. Hoewel metatags niet de enige factor zijn die bepaalt hoe goed een pagina zal ranken, zijn ze wel een belangrijk onderdeel van elke SEO strategie.

Linkbuilding prijzen

Links naar je site geven een signaal aan Google af dat jouw site relevant is voor je onderwerp. Het is dus een grote factor om hoog te komen in Google. PowerSEO bouwt kwaliteit links in eigen beheer. Dus geen concurrenten op dezelfde pagina! Nooit!

Locatie en Contact

PowerSEO
Cantaart 11
9291 AK Kollum

06-22449127  (Alleen whatsapp)

Info@powerseo.nl

Wie is PowerSEO

PowerSEO is een merk van VDMmarketing. Al meer dan 10 jaar ervaring in SEO met bewezen methodes. Met dank aan Zelfranken voor theorie over Linkbuilding.

Eva Wentink
Eva Wentink
14:42 24 May 22
Bert biedt veel tips en mogelijkheden om de SEO van je website te verbeteren. Helemaal top!
Didy Wittmer
Didy Wittmer
10:31 20 May 22
Bert weet waar hij over praat. Hij is zeer behulpzaam en ik heb dan ook al veel aan zijn tips gehad.Hij legt zaken op... een duidelijke manier uit, waardoor het voor iedereen begrijpbaar is.PowerSEO is dan ook zeker een aanrader!lees verder
Ingwer Luken
Ingwer Luken
07:22 17 May 22
Zeker een aanrader als je op zoek bent naar goed advies. Bert heeft veel verstand van SEO en heeft mij al heel veel en... goed geholpen. Ook zijn facebook groep is superhandig voor gratis tips om je webshop beter te maken met veel behulpzame leden.lees verder
Tim van Iersel
Tim van Iersel
16:43 11 Jan 22
Handige SEO tools 👍
Jeanne Grobler
Jeanne Grobler
14:31 01 Jan 22
Bert van der Meer heeft mij op een eenvoudige wijze geholpen met een zoekwoord opdracht. Dit was voor mij echt een... eye-opener. Hoe kun je op een eenvoudige wijze hoger in Google kan komen. Bedankt Bert ik ga er mee aan de slag.lees verder
Bianca Jansen
Bianca Jansen
18:06 12 Dec 21
Ik kan power seo absoluut aanraden. Je krijgt waar je om vraagt. Bert is zeer betrokken en behulpzaam. En naast zijn... werkzaamheden is er ook de nog de facebookgroep die zeer actief is, en waar je dagelijks waardevolle informatie uithaalt. Power seo is de beste keuze als je geheel of gedeeltelijk de seo wil uitbesteden.lees verder
Artisan Gifts
Artisan Gifts
12:13 12 Dec 21
De SEO technieken van dit bedrijf zijn zeer vernieuwend en een absolute aanrader!
Hanneke Joosen
Hanneke Joosen
10:30 13 Nov 21
Door Bert boek ik aanzienlijke resultaten. Op diverse zoekwoorden ben ik omhoog geschoten. Aanrader dus en een fijne bent... met een zeer waardevolle Facebook groep.lees verder
Volgende beoordelingen
js_loader